TheSemanticBlog

The Semantic Web, Semantic Web Services and more…

Installing MTS MBlaze USB Broadband modem on Mac OS X Lion 10.7

Posted by Aditya Thatte on April 30, 2012

The MTS USB Broadband modem employs a ZTE based device driver. The MTS USB broadband internet modem fails to work out-of-the-box on Mac OS lion 10.7. Many forums suggests that the operating system throws up an error with the screen frozen, asking you to reboot the machine. This is due to the incompatibility of the existing driver that is shipped with the modem. To fix this issue, you may have to install a specific driver viz. ‘CrossPlatformUI-V2.1.2.-SSTL.dmg’. You can download the crossplatformui-v2.1.2-sstl.dmg.

Please note to uninstall or remove your previous instance of MTS broadband from your OS.
Once downloaded, run the installer and plug your usb modem.

Click System Preferences –> Network –> ZTE Wireless Terminal

Apply the following settings as shown in the screenshot. Enter password as ‘MTS’

Click on connect, and you should be able to access the internet.

Some troubleshooting:

You may come across the following error window.. ( The communication device selected for your connection does not exists. Verify your settings and try reconnecting )

In this case, double click the MTS application icon on the desktop and try connecting again.

Another link to download other ZTE and Huawei drivers for different operating systems.

References:

http://www.macandmobile.com/?p=346

http://reliancenetconnect.co.in/index.php?option=com_content&view-article&id=7&Itemid=9

Advertisements

7 Responses to “Installing MTS MBlaze USB Broadband modem on Mac OS X Lion 10.7”

  1. thomasgeorge86 said

    Hey, I tried it but it still doesn’t work. Got the same error that you mentioned. I then double clicked the MTS application icon on the desktop and tried connecting again. Still didn’t work. Do you have any idea why? Thanks!

  2. thomasgeorge86 said

    Hey I tried what you said but it still doesn’t work. I got the same error that you mentioned. Double clicked the MBlaze icon of the desktop and tried connecting again. Still didn’t work. Any idea why?

    • Hi Thomas, i hope you are connecting the ‘ZTE Wireless Terminal’ from the network. If you tried this method the second time, the system generates a second network ‘ZTE Wireless Terminal 2’ . Try connecting with the second one in that case.

  3. Harsh Sharma said

    Hi Adtiya, i have Mac O X 10.5. I try this set up u mention but i got error that “No dial tone detected.please check phone line connection and try again”

  4. Aakash bathija said

    Hey I am having exactly the same problem which thomas mentioned earlier … Did exactly how u mentioned in the post … Any help guys

    • Please make sure you double click on the MBlaze icon to initialize the device. Once you get the error box, click ‘ok’ and try connecting from the network in system preferences.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: